Inhoudsopgave Vorige pagina Volgende pagina
43

Twee lieve zwarte poesjes en een prachtig mooi rood katertje.
Geen enkel jong werd verzopen, want mijn vader bezweek voor dit hartroerende tafereel en voor de lieve kleine kraaloogjes van de jonge poesjes die hem zo vertederend aankeken.

25 augustus 1987

 
De Spil

Nu heb ik al sedert enkele dagen het gevoel dat ik u iets moet vertellen over het activiteitencentrum De Spil, een dagverblijf voor invalide mensen. Wellicht heeft u er nog nooit van gehoord en dat is jammer, want ook u kunt misschien morgen invalide worden. Ook al bent u tot nu toe altijd oergezond geweest. Hulpverleners zullen dan onmiddellijk klaarstaan om u te adviseren naar zo'n dagverblijf te gaan, omdat het daar zo gezellig voor u is.
U denkt misschien zoals vele mensen: "Dat overkomt mij niet, want tegenwoordig staat de medische wetenschap voor niets meer." Doch, dan moet ik u er wel op wijzen, dat de medici ook niet alles weten en soms met hun handen in hun haren zitten.

Ik ben in zo'n dagverblijf geweest. Door mijn ziekte 'reuma artritis' zit ik al enige tijd in een rolstoel. In 't begin van mijn invaliditeit werd mij door de wijkverpleegsters aangeraden om ook naar zo'n dagverblijf te gaan.